picture Logo

Blogitekstit

12.4.2018

7.1.2018

22.11.2017

Blogi

Palantunnetta kurkussa?

12.4.2018

Tuntuuko, että kurkkuun on takertunut jotain? Niellessä tuntuu möykky? Kenties tunnet tarvetta rykiä? Hyvin usein syynä on lihaskireys kurkunpäätä liikuttavilla lihaksilla.

Palantunnetta voi aiheuttaa useampikin tekijä, mutta usein syynä on:                       1) huonontunut ryhti 2) tiukat purentalihakset 3) tiukka rintakehä.

1) Huonossa ryhdissä pää lähtee työntymään eteen ja kurkunpäätä liikuttavat lihakset joutuvat vääränlaiseen asentoon. Jos tässä asennossa puhuu pitkään, lihakset joutuvat kovalle kuormitukselle ja väsyvät. Tämä taas oireilee palantunteena tai rykimisen tarpeena.

2) Tiukat purentalihakset ovat yleinen palantunteen aiheuttaja. Purentalihaskireys leviää helposti kurkunpäätä nostaviin lihaksiin. Tämä aiheuttaa kurkunpään virheasennon, kun kurkunpää jää lihaskireyden takia liian ylös. Tämä saattaa aiheuttaa vetoa myös kurkunpäätä laskeville lihaksille. Oireena usein palan tai möykyn tunne kurkunpään sivulla tai yläpuolella.

Purentalihaksiston kireys leviää myös kielen kantaan, jossa palantunnetta voi myös ilmetä.

3) Tiukka rintakehä on istumatyöläisillä hyvin yleinen vaiva. Joskus rintakehän tiukkuus lähtee leviämään kurkunpäätä laskeviin lihaksiin aiheuttaen palantunnetta.

 

Voice Massage –hoidossa käsitellään kaikki hengitykseen ja äänentuottoon liittyvät lihakset.

Ensimmäinen hoito on diagnostinen, siinä selvitetään mikä asiakkaan tuntemuksia saattaisi aiheuttaa. Tämän jälkeen tehdään hoitosuunnitelma ja annetaan kotiharjoitusohjeet. Voice Massage –hoidolla saadaan usein nopeita tuloksia, hoitojaksot kestävät yleensä 1-5 kertaa riippuen vaivan luonteesta.

Tervetuloa Voice Massage –hoitoon!

Varaa aikasi Nooralle: www.olook.fi/ajanvaraus


Mikä ihmeen Voice Massage?

7.1.2018

Voice Massage on hengitykseen ja äänentuottoon osallistuvien lihasten käsittelyä hieronnan keinoin.

Hengitys on kehomme perusta. Kun hengitys toimii oikein, myös kehomme toimii. Liian pinnallinen hengitys esimerkiksi aiheuttaa poikittaisen vatsalihaksen passivoitumista ja sitä kautta oireilee usein alaselkäkipuna. Pinnallinen hengitys aiheuttaa myös hartiarenkaan kiristymistä, joka leviää usein kaulan ja niskan alueelle aiheuttaen lihasjäykkyyttä ja päänsärkyjä.

Purentalihakset aiheuttavat myös usein ongelmia. Esimerkiksi yöpurijoilla esiintyy usein aamuisin päänsärkyä, jopa migreeneitä. Tiukat purentalihakset aiheuttavat kielen ja kaulan lihasten kiristymistä ja voivat vaikuttaa esimerkiksi artikulaatioon tai oireilla outoina tuntemuksina kurkunpäässä.

Muutamia esimerkkejä Voice Massagesta hyötyvistä ihmisryhmistä:

Laulajat, näyttelijät, opettajat, kouluttajat, urheilijat (parantaa hapenottokykyä). Henkilöt, joilla ääni väsyy helposti Yöpurijat (purentalihasten ja niitä ympäröivien lihasten rentoutus). Astmaatikot (hengityskapasiteetin lisääminen). Hyperfunktionaalisesti ääntä tuottavat/spastisesta puhetavasta kärsivät (lihaskireyksien poistaminen). Stressistä kärsivät (hengityksen rauhoittamisen vaikutus stressitasoon).


Hengityksen anatomia

22.11.2017

Hengitys on läsnä jokaisessa elämässämme hetkessä – vaikka emme sitä usein tiedostakaan. Jännittävässä tilanteessa hengitystä pidätetään, urheillessa sitä syvennetään ja puhuessa sitä säännöstellään ulos sopivina annoksina, jotta sanat, lauseet ja fraasit saadaan muodostettua oikean pituisiksi ja sopivalla voimakkuudella.

Usein hengitykseen tulee kiinnitettyä huomiota vasta silloin kun se ei toimi. Hengitys saattaa tuntua pinnalliselta ja “vajaalta”. Tämä taas vaikuttaa puheen tuottamiseen, laulamiseen ja aerobiseen liikuntaan. Hyvä hengitystekniikka on tärkeä työkalu, jota voi tietoisesti harjoitella.

Mitä sitten hengittäessä tapahtuu?

Avataanpa hieman syvähengityksen anatomiaa, johon osallistuu valtava määrä lihaksia.

 

Sisäänhengitys:

Sisäänhengityksessä ulommat kylkivälilihakset supistuvat ja avaavat kylkikaaria kauemmas selkärangasta sekä laajentavat rintakehää ja yläselkää. Pallea pääsee laskeutumaan alas ja aiheuttaa vatsaontelon tilan pienenemisen ja rintaontelon tilan suurenemisen. Tästä syystä rintaonteloon syntyy alipaine, joka täyttyy sisään virtaavalla ilmalla.

 

Uloshengityksessä:

Poikittainen vatsalihas aktivoituu ja auttaa palleaa palautumaan yläasentoon. Sisemmät kylkivälilihakset supistuvat ja tuovat kylkikaaria, rintakehää ja yläselkää lähemmäs selkärankaa. Rintaontelon sisätila pienenee ja ylimääräinen ilma virtaa ulos uloshengityksen myötä.

Kuten näemme, hengitykseen osallistuu yllättävän suuri määrä lihaksia. Syvätason lihaksiston kireydet saattavat siis estää vapaan, virtaavan hengityksen onnistumisen. Oikea hengitystekniikka ei aina auta, jos lihaskireydet kinnaavat kiinni.

Voice Massage -hoidossa hengitykseen osallistuvia syvätason lihaksia käsitellään ja vapautetaan hieronnan ja hengityksen avulla. Hoidossa tullaan myös tietoisiksi omasta kehosta ja vapaasta syvähengityksestä.

Tervetuloa avaamaan omaa hengityskapasiteettiasi!

Varaa aika Voice Massage -hoitoon.
Lisää: www.facebook.com/voicemassage